INVRIEZEN EN MERKTEKENS

INVRIEZEN VOGEL STAP 1

INVRIEZEN VOGEL STAP 2

INVRIEZEN VOGEL STAP 3

INVRIEZEN VOGEL STAP 4

EINVRIEZEN

Elk dier wat men wil prepareren dient koel bewaard te worden en het liefst meteen ingevroren te worden. In de winter kunnen verse, pas gestorven dieren wel 7 dagen in een onverwarmde schuur op verwerking wachten (mits lage temperatuur buiten). In de zomer, mits koel bewaard (kelder) hooguit 2 a 3 dagen.

Wanneer u het te prepareren dier invriest, kunt u het dier het beste omwikkelen met keukenpapier of een oude krant. Dier op de krant leggen en dan eenvoudig weg oprollen.  Het papier gaat het vriesdrogen tegen. Daarna het dier in een stevige diepvries zak verpakken, om verder uitdrogen tegen te gaan.

Voor grotere dieren, zoals bijvoorbeeld een vos, is het verpakken in 2 vuilniszakken voldoende, mits het dier niet langer dan een  jaar in de vriezer wordt bewaard.
Wanneer u een huisdier wilt laten prepareren, zorg dan voor duidelijke foto's van het dier, vanuit verschillende posities. Foto's van de linkerzijde, rechterzijde, voorkant, achterkant, etc.
Close-up van de kop is daarbij heel belangrijk, want u kent uw dier, de preparateur niet!




TERUG NAAR HOOFDPAGINA










TERUG NAAR HOOFDPAGINA